fbpx Skip to main content

Je moet er mee leren leven

En daar stond ik dan terug op straat. Al mijn hoop opnieuw helemaal verbrijzeld. De irritante alomtegenwoordige pieptoon die plots, en vooral zeer onwelkom, mijn leven was binnengedrongen zou zoals het er naar uitzag ook voor altijd blijven. Er was medisch gezien helemaal niets dat men nog voor mij kon doen.

Dat een hersenschudding na het in mijn ogen ‘meest idiote fietsongeval in de geschiedenis van welja…fietsers wereldwijd’ zo’n ingrijpende gevolgen kon hebben, daar stond ik nog steeds versteld van. Kon ik de tijd maar terugdraaien, dan had ik nu geen tinnitus.

In de 2 jaar volgend op die hersenschudding zakte ik steeds verder weg in moedeloosheid. Ik zocht angstvallig naar rust in mijn hoofd, maar de piep verdween nooit. Ik voerde een dagelijkse strijd tegen tinnitus. “Is dit het nu voor de rest van mijn leven?” Het hield me letterlijk en figuurlijk ’s nachts wakker. Mentaal en fysiek was ik volledig uitgeput. Uiteindelijk belandde ik in een brandende burn-out.

En nu?

Nu heb ik mijn glimlach terug gevonden en leef ik opnieuw voluit (en als je mij kent weet je dat dat aan 200 km/u is). Samen mét mijn tinnitus. Die is er altijd bij, al zeven jaar lang (time flies!), maar stoort me niet meer. Meestal vergeet ik zelfs dat hij er is. Ik noem hem wel eens al lachend “Mr. T”, mijn vriend voor het leven. De strijdbijl is begraven. En ja, zelfs de rust die ik vreesde nooit meer te ervaren is wedergekeerd. Een boek lezen doe ik zonder achtergrondmuziek, concerten bijwonen doe ik maandelijks (mét mijn oordoppen in weliswaar, zoals eenieder van ons zou moeten doen) en wakker worden doe ik telkens heerlijk uitgerust.

Mijn weg

Mijn weg naar het werkelijk leven met tinnitus is er eentje van vallen en opstaan geweest. Eentje van telkens weer zoeken naar effectieve oplossingen. De grote doorbraak kwam er toen ik alle puzzelstukjes begon samen te leggen en zo opnieuw controle kreeg over mijn leven. Ik heb de ware kracht van mijn brein ontdekt, weet als geen ander hoe ik mijn tinnitus op de achtergrond kan krijgen en heb dagelijkse routines ontwikkeld die van mij een energiek, gelukkig en voldaan mens maken. Nu heb ik alle tools in handen om op een gezonde manier met mijn tinnitus om te gaan.

Wat kan je van mij verwachten?

  • Ik zie er door mijn grote breedsmoelkikker-glimlach onschuldig en aardig uit, maar kan tegelijkertijd sterk uit de hoek komen als dat nodig is. Vooral wanneer ik mensen zie blijven hangen in hun slachtoffer rol “waarom is mij dit nu weer overkomen?”, dan kan ik wel al eens, liefdevol, mijn tanden laten zien.
  • Ik lijk te zijn geboren met een overdosis positieve energie! Hou je niet van enthousiaste puppies? Dan stel ik voor dat je op zoek gaat naar een bejaarde windhond om je te helpen.
  • Ik ben enorm gedreven door vooruitgang. Een zaadje zien uitgroeien tot een weelderige plant, een op het eerste zicht onmogelijk pianostuk na enkele weken studeren moeiteloos én uit het hoofd kunnen spelen…daar word ik helemaal gek van. Of de transformatie en groei zien bij mijn klanten die opnieuw voluit gaan leven ondanks hun tinnitus…ja, daar zwelt mijn hart van op.

Mijn visie

Er is geen wondermiddel of verlossingspil om tinnitus te genezen. En het alomgekende advies van artsen “je moet ermee leren leven” is al even waardeloos. Wat moet je daar dan concreet mee?

Tinnitus is het resultaat van overprikkeling in je hersenen, waardoor je gehoorzenuwen onjuiste info doorgeven aan de auditieve cortex en er een pieptoon gehoord wordt. Paradoxaal genoeg zijn het net ook je hersenen die de oplossing zijn en verlossing zullen bieden. Tinnitus is een symptoom, geen ziekte.

Ik leer jou hoe je je eigen brein inzet zodat ook jij die strijdbijl kan begraven en je, ondanks de oorsuizen, opnieuw een gelukkig leven kan leiden.

Als je me zou kennen zou je weten dat…

👉 Ik helemaal smelt voor kwispelende staartjes. Serieus. Op straat heb ik altijd eerst de hond gezien en dan pas het baasje, met de superschattige baby. No offense.

👉 Ik een echte waterrat ben. Mijn vrienden nemen al standaard zwemgerief mee als ze met mij op avontuur gaan.

👉 Ik een minimalist ben, behalve als het op mijn theeverzameling en collectie etherische oliën aankomt. Die kun je het best omschrijven als “the more the merrier”

👉 Ik zeer leergierig ben en bij voorkeur een documentaire bekijk ipv een film of serie. Al heb ik al jaaaaaren 1 guilty pleasure: Grey’s Anatomy. Het ontroert en raakt me nog steeds.

👉 Ik een avonturier en natuurliefhebber ben in hart en nieren. De heerlijkste vakanties zijn die met onze campervan.

👉 Ik ooit verkleed als panda naar het Giant Panda Sanctuary in Suzhou, China ben getrokken. Waarom? Daarom.

👉 Ik enorm van chocolade hou: met of zonder noten, gesmolten of hard, zwart of bruin…ik verorber het allemaal! Al moet ik helemaal niets hebben van chocolade-ijs. Yuk.

En nu is het aan jou

Voornaam(Vereist)

Meer weten?