fbpx Skip to main content

Herken je dit?

 • Al sinds je tinnitus hebt, verlang je zo enorm naar stilte. Je beseft pas de waarde van iets wanneer je het kwijt bent, niet? Je bent angstvallig op zoek naar een pauzeknop. Kon je die vervelende piep maar even uitzetten en weer écht genieten van stilte. Even helemaal niets horen. Het besef dat dit niet meer zal lukken, nooit meer, doet je soms al jankend op de grond zakken.
 • Krekels of vogels? Dat is wat je je afvraagt wanneer je tijdens het tanden poetsen naar je immer groeiende wallen onder je ogen in de spiegel staart. Die natuurgeluiden helpen je soms om in slaap te vallen omdat ze de piep overstemmen. Je neemt voor jezelf het besluit dat je het eerst zal proberen zonder. Maximaal 2 uur. Lukt het vanavond weer niet om in slaap te vallen, dan ga je dit keer voor de krekels. Zo bezorg je je partner, die dat “gekwetter van die vogels” helemaal gekmakend vindt, ook al iets minder last.
 • Je probeert een zoveelste wondermiddeltje om van die piep af te komen. Je gelooft dat het deze keer anders zal zijn. Op dat forum dat je vorige week tijdens je zoveelste online zoektocht had gevonden werden die vitaminen écht wel aangeraden. Het laat je sindsdien niet meer los. Je zou er alles voor geven om toch iets van controle te krijgen over die pieptoon.
 • Je kan je niet meer herinneren wanneer je voor het laatst nog eens echt goed hebt kunnen lachen. Gezellig gaan eten met vrienden en nadien bijkletsen op café, iets waar je vroeger zo van kon genieten, zie je nu enkel nog als gevarenzone: het gekletter van mes & vork op een bord, een plateau met glazen die omvalt, iedereen die geleidelijk aan luider praat om boven andermans gelach en de muziek uit te komen… Zelfs een bioscoopbezoek bezorgt je instant een paniekaanval. Wat als er plots in de film een luide knal te horen is, je je oordoppen dan toch niet helemaal goed hebt zitten en je oren hierdoor nog luider gaan piepen? Nee, je blijft liever thuis. Je vrienden zullen het wel begrijpen. Zelfzorg, niet?
 • Je leest graag boeken. Of beter: je las graag. Vroeger kon je uren wegzakken in de zetel met een boek erbij. Het liefst een fantasy roman. Heerlijk was dat. Even wegdromen en je in een compleet andere wereld wanen. Tot tinnitus je hoofd kwam treiteren. Die vervelende piep in je oren belet je om nog echt te kunnen genieten van een verhaal. Je kan je niet meer focussen en ziet enkel nog betekenisloze letters op een wit blad. Achtergrondmuziek opzetten? Daar slaat je overvolle hoofd al helemaal van tilt. Je boeken liggen onaangeraakt stof te verzamelen naast je bed.

Hoe zou het voor je zijn als

 • Je opnieuw kan genieten van rust. Stilte boezemt je geen angst meer in. Je hebt geen stress meer en die paniekaanvallen zijn ook verleden tijd. Je ervaart weer rust in je hoofd.
 • Je ’s avonds gewoon opnieuw zonder moeite in slaap valt. Geen irritante pieptoon meer die je ’s nachts wakker houdt en met de minuut zelfs luider lijkt te klinken.
 • Je het gevoel hebt dat jij de baas bent over je tinnitus, en niet omgekeerd. Je wordt niet meer geleefd, maar hebt zelf opnieuw de touwtjes in handen.
 • Je weer gewoon kan genieten van concerten, de film, uitgaan, gezellig praten op café… . Geluid schrikt je niet meer af. Je doet weer waar je blij van wordt.
 • Je opnieuw productief kan zijn. Een taak volbrengen is geen strijd meer. Je wordt niet meer afgeleid door je tinnitus.

Dat, en meer, ligt op jou te wachten in “Tem je Tuut”, een traject van 9 weken die je alle skills aanleert zodat jij weer grip hebt op je leven en je tinnitus naar de achtergrond verdwijnt.

Dit krijg je
 • 9 online 1-op-1sessies van 30 minuten waarin we wekelijks dieper ingaan op 1 thema dat je steeds verder brengt in je proces naar leven met tinnitus
 • Een werkboek vol praktisch toepasbare oefeningen zodat jij opnieuw voluit kan gaan leven, ja zelfs met tinnitus
 • Tussentijdse support via whatsapp of email

Wat levert “Tem je Tuut” jou op?

Tem je Tuut is een levensveranderende journey. Je kan er al meteen vandaag mee starten.

Aan het einde van deze 9 weken ga jij naar huis met:

👉 Opnieuw écht rust in je hoofd

Je hebt geen nood aan hulpmiddelen om tot rust te komen. Je playlist op Spotify met natuurgeluiden en white noise is ondertussen al lang in de vergeetput geraakt. Je Recently Played lijst toont nu enkel nog je favoriete artiesten. En dat hopeloos op zoek gaan naar een manier om te kunnen ontsnappen aan je hoofd ligt ver achter je. Je gaat elke dag opnieuw ontspannen tegemoet.

👉 Een goede nachtrust

Je slaapkamer is niet meer het decor van je ergste nachtmerrie: uren liggen staren naar je plafond terwijl ontelbare schaapjes de revue passeren, elke nacht opnieuw.  Tijdens het tanden poetsen ’s avonds debateer je niet meer met jezelf welk dierengeluid je die nacht mag vergezellen. Je somt nu de drie zaken op waarvoor je dankbaar bent, waarna je moe, maar met een gerust hart, in bed kruipt om slechts enkele minuten later in een diepe deugddoende slaap te vallen.

👉 Mentale vrijheid

Je hebt opnieuw controle over je leven in plaats van dat tinnitus je leven domineert. Je online zoekopdrachten gaan al lang niet meer over wondermiddeltjes om tinnitus te genezen, maar eerder over die droomreis waarvoor je nu toch al enkele maanden aan het sparen bent. Je hebt weer grip op je leven en laat je niet meer meeslepen door negatieve gedachten en een gevoel van machteloosheid wanneer je je tinnitus hoort.

👉 Een bruisend sociaal leven

Je agenda staat weer vol met dat wat jij het liefste doet: gezellig uit eten met je vrienden, die nieuwe bar in’t stad even gaan verkennen, genieten van een bioscoopbezoek of dansen tot je voeten er van pijn doen tijdens je favoriete festival. Je oordoppen heb je altijd op zak. Je angst voor geluid heb je thuisgelaten.

👉 Hernieuwde focus

Je verliest soms compleet de tijd uit het oog omdat je zo in de flow zat. Je was je van de rest van de wereld even helemaal niet meer bewust. Je kan je opnieuw focussen zonder dat je tinnitus je afleidt. Je hoort het gepiep soms zelfs niet meer omdat je zo opgaat in je boek, je werk, je wat-dan-ook.

Hoeveel bedraagt je investering?

Veelgestelde vragen

Waarom een traject van 9 weken? Ik wil NU geholpen worden.

Leren leven met tinnitus is een proces. Het is geen sprint, maar een marathon. In dit proces leer je anders kijken naar je tinnitus en gaan we je hersenen aanleren om je tinnitus niet meer als vijand te beschouwen. Dit vergt tijd. Wie zoekt naar een quick fix is zowel bij mij als ergens anders aan het verkeerde adres.

Hoe verlopen de online sessies?

De online sessies duren telkens 30 minuten en vinden via Google Meet plaats. Je hoeft hiervoor niets te installeren op je computer. Het enige dat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding en een plek waar we ongestoord kunnen praten.

Ik heb al x jaren last van tinnitus, kan jij me nog helpen?

De duurtijd van je tinnitus speelt geen rol. Iedereen kan leren leven met tinnitus. Hoe langer je al met tinnitus leeft, hoe dieper geworteld die negatieve gedachten zijn en hoe meer tijd je zult nodig hebben om die om te buigen. Domineert tinnitus je leven, bewijs jezelf een gunst en wacht niet nog langer om in actie te treden.

Ik heb niet altijd last van tinnitus, is dit traject dan nog nuttig voor mij?

Absoluut. We gaan voor opnieuw ten volle leven, ongeacht hoe groot/lang/vaak de last is die je ondervindt.

Hoe werkt de betaling?

De betaling gebeurt op voorhand volledig online en kan met Bancontact of Visa en zelfs met de betaalapp van je telefoon.

Hoe maak ik een afspraak voor mijn online sessies?

Na ontvangst van je betaling ontvang je binnen de 48u een e-mail van mij met verdere concrete afspraken. We plannen dan de sessies in op een tijdstip dat voor jou past.

Tem je Tuut